16 Ekim 2012 Salı

Birinci Gün


Olay şu ki, politik, sosyal ve özellikle kişisel çok az problem bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Buna rağmen sorunlar çıkarken, ilerleme fikri solarken Teknopolist inanmaktadır ki hala daha fazla bilgiye ihtiyaç duymaktadır. Fakat bilgiye ulaştıkça hep daha fazlasına ihtiyaç duyacaktır. Teknopoli’nin geliştiği ortamda bilgi ve insan arasındaki bağ koparıldı. Yani bilgi gelişi güzel bir şekilde, başka hiçbir bilgiye yöneltmeden, muazzam oranlarda, yüksek hızlarda ve de teoriyle, manayla ya da amaçla bağını koparmış bir biçimde ortaya çıkmaktadır. Hadiseler bir dakikalığına görünürler ve daha sonra yok olurlar. Bu imkansız dünyadır. Bu insanlığın ilerlemesi fikrinin yerini teknolojik ilerleme fikrinin aldığı bir dünyadır. Kendimizi bilgiyle tüketen bir kültürüz ve çoğumuz bu süreci nasıl kontrol altına alacağımızı bilmiyoruz. Biz düğmesine basılmış, ince ayarı yapılmış, görüntü merkezli bir toplumuz ve jüri üyeleri de gördüklerine inanma eğilimindedirler. (sf 126) Teknopoli/Neil POSTMAN

Pandora nın kutusu açıldı mı?


Bugün İşlenen Konular:
Kurs İşleyişi Genel Bilgi.
Eğitimde FATİH Projesi Pilot İllerden İzlenimlerin Değerlendirilmesi.
FATİH Projesi Yönetici eğitimlerinin Mahalli kurslar bağlamında değerlendirilmesi.
Bilgi, Öğrenme, Öğreten, İnternet ve Bilginin kontrolü.
Teknoloji Uygulamalarında Hedefler ve Eğitim Liderlerinin Rolü
FATİH Projesi Kapsamında Alınacak Donanımın Eğitim Sistemi içinde Etkin Kullanımı. 
Okul Teknoloji Planı (Örnek Planlar İncelenerek Grup Çalışması Yapılacak) 
Fatih Projesi Örneğinde Planlama: Kişisel Çalışma Planının Gözden Geçirilmesi



19 yorum:

  1. birinci günde açılış prıgramının ardından açılan kurslar ilgili değerlendirmeler yapıldı.Anlatılanlardan kurslarla ilgili proplamlar ve örnek çalışmalar görüldü.Yapılan çalışmaların eğitim ve liderliğe çok şeyler kattığı ve iyi bu çalışmalrın içinde olduğumdan bir kez mutlu olduğumu belirmek isterim.Yapılan çalışmalarda zamanın iyi yönetmek gerektiği,çabalarımızın katkı yapmak gerektiği güçlü yanlarımızı bilip üretken hale geçirmemizin ve iyi bir eylem planı ile de desteklememiz gerektiğini kez daha gördük.birinci günde zamanınımızın nasıl geçtiğini anlamadan sabah saat 8:00 başlayan çalışmamız sonrası ben ancak gece 01:00 da son bularak birinci günü bu saate yatakta tamamladım.Daha geç vakitlerde tamamlayan arkadaşlar oldu.Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Farklı illerden gelen farklı görüşler çalışmalarımızda bize ışık tutacaktır. Gece geç saatlere kadar uğrastık. değdi sanırım

    YanıtlaSil
  3. BUGÜN 2. KADEME KURSUMUZUN BİRİNCİ GÜNÜ BİTİYOR...
    Değerli dostlar her zaman olduğu gibi yine dolu dolu bir gün geçirdik. Planlama yapıldı. Guruplar yapıldı. Yaklaşık 24 saat içinde, kısacası yarın saat 21'den itibaren aldığımız konuların sunumunu yapacağız. İnşallah yapabiliriz. Konu uzun ve ağır. Zaman çok az. "hawthorn etkisi çalışmasının yönetimsel boyutta ve öğretmenlik mesleği açısından canlı örneklerinin değerlendirilmesi" konusunu mahçubiyete yol açmadan sunmaya çalışacağız. Başta kendi gurubum olmak üzere tüm gurup arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. İllerimizde açtığımız kurslarda, kursiyerlerimizi eleştirdiğimiz noktalarda kendimizde de aynı eksiklikleri gördük.Sonuç eleştirmek yok.....

    YanıtlaSil
  5. İlk gün yapılan değerlendirmelerin ardından aldığımız konular bizi geç saatlere kadar çalışmaya zorladı.Güzel ve yorucu bir gündü sanki iki gün sürdü.

    YanıtlaSil
  6. Birinci gün öğlene kadar herşey gayet güzel gitti. Ancak öğleden sonra yol yorgunluğu mudur bilemiyorum ama ben bayağı bir yoruldum. Aslında Zeki Bey, Nazmi Bey ve Ömer Bey denize gitme planı yapıyorduk o planda suya düştü.

    YanıtlaSil
  7. Bütün arkadaşların yaşadığı tecrübeleri paylaşmak güzeldi.

    YanıtlaSil
  8. Pandoranın kutusu ile birlikte Forum'da açıldı. Zaman ve mekan sınırı olmayan forumda yine yeni sözler, yeni akımlar öğrenmeye devam ediyoruz.Sırp Sındığı savaşıyla geçmişe, "Çocuklar geleceğe gönderdiğimiz mesajlardır" sözüyle geleceğe gittik.Stratejilerimizi tek başımıza belirleyemeyeceğimizi çevre etkilerini unutmamamız gerektiğini tartışmadan direkt öğrendik. Paylaşarak paylaştık. Paydamızın büyümemesi içindua ettik.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. YORUCU AMA DOLU LOU GEÇEN BİR GÜNDÜ
    HERKESE SELAM VE BAŞARI DİLEKLERİMLE

    YanıtlaSil
  11. gayet verimliydi.fatih projesinin okullarda nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda yeni şeyler öğrendim.

    YanıtlaSil
  12. Her dakikası dolu dolu geçti.

    YanıtlaSil
  13. İnternet bağlantılarından kaynaklanan sorunlar dışında herşey çok güzeldi, gece 12.30 da yatmaya gittiğime kimse inanmayacak, çok çalışmam lazım çok.........

    YanıtlaSil
  14. Teknolojinin hayatımıza bu kadar dahil olduğu ,bilginin bir emtia gibi tüketildiği,sanal dünyada her şeyin gerçek hayatın yerini almaya başladığı bir dünyada insanın yerini hiç bir şey alamaz almamalı.Bilginin yorumlanması için insan gereklidir.Bilginin ne işe yaradığıda yine insanla ilgilidir.Bilgi insan içindir,insan olmadğında bilginin hiçbir kıymeti yoktur.İşin içine insan girmeli,makinada duygu yoktur,ruh yoktur,soğuktur.Her şey insan için(öğrencilerimiz ve çocuklarımız için)

    YanıtlaSil
  15. ENGİN BEY ÇOK ÇALIŞMAN LAZIM HOCAM ÇOK. yOKSA SINIFTA KALIRSIN:))))

    YanıtlaSil
  16. strateji;hayatın planlamasıymış
    yapanlar rahat eder

    YanıtlaSil
  17. Yine yeni yeniden yenilenmeye, güzel ülkemin güzel insanlarının aydınlığında aydınlanmaya geldim... Pandoranın kutusundan bana düşen; dolu dolu geçirdiğim bir gün, yenilendim, bilgiendim.

    YanıtlaSil
  18. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ YENİ DOSTLARLA TANIŞTIK

    YanıtlaSil

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews